De afwas wegwerken, post openen, je kind goed opvoeden. Voor sommige mensen is dit niet vanzelfsprekend. Mensen met een beperking bijvoorbeeld die op zichzelf (willen) wonen. Zij kunnen bouwen op iemand als jij. Vanuit een wijkzorgteam ondersteun je volwassenen en kinderen die een beperking hebben.
samen sterker in de wijk
Jij stapt hun wereld binnen en geeft praktische ondersteuning en structuur aan hun leven. Stap voor stap loop je samen met hen door de dagelijkse routine en brengt orde in wat soms een puzzel lijkt. Het ondersteuningsplan is jouw leidraad, maar met een hart dat luistert, met ogen die zien wat nodig is en respect voor de unieke behoeftes.. Je ontdekt samen mogelijkheden voor meer zelfstandigheid en een betekenisvolle plek in onze samenleving.
In ons hele werkgebied, van Castricum tot Volendam kun je in de wijk aan de slag. Dit kan in de rol van begeleider, behandelaar, gedragsdeskundige of bijvoorbeeld pedagogisch medewerker. Je kunt werken in een team dat zich richt op gezinsbehandeling, ouders ondersteunen met een kind met een beperking, zelfstandig wonende volwassenen met een verstandelijke of juist lichamelijke beperking, mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Je specialiseert je in één gebied, en heb je meer uitdaging nodig, dan kun je altijd verder kijken bij een van de andere teams. Er is altijd ruimte om te groeien en je expertise te verdiepen.
Als lid van een ambulant team ben je het gezicht van hoop en steun op de momenten die ertoe doen. Je fietst of rijdt door de wijk en elke voordeur opent een wereld waarin je echt verschil maakt. Je kun altijd steunen op je collega’s en jullie overleggen regelmatig over casussen. Door jouw goede contact met de artsen, gedragsdeskundigen en behandelaren, en ook ketenpartners en gemeentes, weet je bij complexere problemen jouw cliënten te verbinden met de zorg die ze nodig hebben.
“Tijdens een uitgebreide kennismaking bespreek ik met iemand welke hulp hij wil. Soms is dat het huishouden en soms is dat een route uitstippelen met het openbaar vervoer. Een leuke en interessante daginvulling vind ik voor iedereen belangrijk. Daarom werken we ook aan het vinden én volhouden daarvan. Als het nodig is, ga ik mee ergens naartoe. Een lastig gesprek bijvoorbeeld of een eerste dag op nieuw werk.”
ambulant begeleider Joyce
perfect voor jou als je:
suggesties voor jou
Staan hierboven geen (passende) suggesties voor je? Onze matchmaker Tim kijkt graag samen met jou wat we zou kunnen passen. Maak hieronder een koffie-afspraak met hem ↓