Bij Odion werk je met mensen met een beperking of ontwikkelingsachterstand. Dit kunnen kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen zijn. Meestal loop je stage op één van de locaties. Een stage op een ondersteunende afdeling (zoals ICT of facilitair) is ook mogelijk. De praktijkopleider kan je matchen met een van onze locaties. Het is ook mogelijk om juist meerdere locaties te leren kennen, en zo een breder beeld van dit mooie zorgvak te krijgen.  

Alle steun van je collega’s

Op jouw werkplek heb je een werkbegeleider, dat is een collega die gediplomeerd is op jouw studieniveau en je gedurende de stage begeleidt. Deze collega is jouw eerste aanspreekpunt en je kunt hier met al je vragen terecht. Van de rest van het team kun je ook alle steun verwachten. Je leert het vak uitoefenen en je krijgt ook de ruimte om te ontdekken waar jij goed in bent. Welke kwaliteiten zet jij in om cliënten zo goed mogelijk te begeleiden?  

DE STAGE DIE BIJ JOU PAST

Verschillende soorten stages

(Persoonlijk) begeleider

Begeleid kinderen, jongeren of volwassenen bij het wonen of hun daginvulling/werk. Je leert de kneepjes van het vak van jouw begeleider-collega’s. Ook interesse in het leren van persoonlijke verzorging, of juist volledig richten op het begeleiden van jongeren? Ga in gesprek over de leukste stageplek voor jou.

Verzorgende / verpleegkundige

Kinderen of volwassenen met een lichamelijke beperking, oudere mensen met een verstandelijke beperking. Dankzij jouw hulp bij ADL taken, kunnen zij volledig meedraaien. Oefen het vak van verzorgende of verpleegkundige én leer tegelijkertijd alles over het begeleiden van mensen met een beperking.

Leren op kantoor

Leer je voor financieel expert, administratief medewerker, ICT-er of doe je een andere opleiding? Naast zorgstages kun je ook stage lopen op ons Service Bureau. Je draait mee in de dagelijkse gang en krijgt vrijheid om je eigen project te starten.

Specialistische zorg

Studeer je voor paramedicus (fysio-, ergo-, logopedie), jobcoach, gedragswetenschapper of bijvoorbeeld pedagogisch medewerker? Ook dan ben je welkom voor een stage. Bel ons om te horen welke stages mogelijk zijn en waar plek is.

Meer informatie?

liever ook je opleiding via Odion doen?