in 16 – 36 maanden je zorgdiploma

(ook voor zij-instromers)

Meer interesse in een BOL stage? Klik hier

Bij een BBL opleiding via Odion ga je een dag per week naar een school van jouw keuze en werkt vanaf het begin al mee op een van de locaties. Je leert het zorgvak dus echt van jouw nieuwe collega’s en met aanmoediging van onze cliënten. Afhankelijk van jouw tempo, ben je tussen de 16 en 36 maanden bezig om je diploma te halen. 

‘…met nieuwe kennis kan ik dingen uitproberen’

Je bent welkom op zo’n 67 woon- en dagbestedingslocaties en ook bij mensen in de wijk. Grote kans dat hier een leuke plek voor jou bij zit. Ben jij iemand die uitdaging vindt in het begeleiden van mensen met een verstandelijke én auditieve beperking? Werk je liever met ouderen met een lichamelijke beperking? Met jongeren die op zichzelf leren wonen of ben jij liever de hele dag bezig met kinderen die meervoudig beperkt zijn. We kijken met je mee wat bij je past en je krijgt de ruimte om hier ook zelf achter te komen.

Twee keer per jaar start een groep mensen net als jij met een leerwerkplek bij Odion. Je kunt bij ons aan de slag voor de opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ) niveau 3 of 4. Je kiest zelf een school die het beste bij jou past. Dat kan een school zijn waar je veel begeleiding krijgt of juist een school die dichtbij zit. Uiteraard kunnen we je helpen met het maken van deze keuze. Wij betalen de volledige opleiding en de overige studiekosten. Ben je nog niet in het bezit van een laptop? Wij bieden je een budget van € 400 aan voor een nieuwe laptop.

Je krijgt in eerste instantie een leerwerkovereenkomst voor de duur van een jaar. Dit is een contract van 18 tot 32 uur per week. Wil je meer uur werken, dan kan dit in overleg. Daarnaast ga je één dag per week naar school en werk je aan je huiswerk. Een deel van het huiswerk kun je tijdens je contracturen doen. Heb je je diploma behaald, dan bieden we je graag een vast contract aan.

De BBL-opleiding is een opleiding waarbij je vanaf de eerste week aan het werk gaat en salaris krijgt. Daarom is dit traject ook zeer geschikt voor mensen die uit een heel ander vakgebied komen en zich willen laten omscholen naar een baan in de zorg. Belangrijk is dat je een diploma op minimaal mbo-niveau 2 hebt. Met jouw werk- en levenservaring kun je de cliënten al veel bieden. Je leert de specifieke vakkennis op de locatie en via een beroepsgerichte opleiding.

vind jouw weg bij ons

solliciteren

Je kunt twee keer per jaar starten als BBL-leerling: in februari en in september. We vinden het belangrijk dat je eerst een informatiebijeenkomst bijwoont vóórdat je solliciteert zodat je zeker weet dat dit werk en Odion bij je passen. Het bijwonen van een informatiebijeenkomst is een voorwaarde om je sollicitatie in behandeling te nemen. 

Ben je benieuwd naar het werken en leren bij Odion? Meld je aan voor één van de informatiebijeenkomsten bij Tim Leneman.

geplande informatieavonden

16 april 2024

Dinsdagavond van 18.30 tot 21.30 uur. Wormer + online.

oktober 2024

Van 19.00 tot 21.00 uur. Wormer

nog onbekend

Van 12.00 tot 14.00 uur. Online.