Carmen Lochner was er nog lang niet klaar voor om met pensioen te gaan. Daarom blijft ze een paar dagen per week voor Odion werken. “Voor mijn gevoel kom ik pas net kijken in de zorg en ik vind het mooi dat ik nog zoveel kan leren. Wél leek het me interessant om iets heel anders te gaan doen. Daarom heb ik bewust voor de flexpool gekozen. Vanaf toen ging er een wereld voor me open.

geuren 

De zorg heb ik pas laat ontdekt, op mijn 45e begon ik aan mijn opleiding. Twintig jaar zorgde ik voor kinderen met een meervoudige beperking bij Odion De Boomgaard. Mensen denken vaak: die kinderen kunnen niets. Ik kijk juist naar wat wel kan. Dat is wat ik zo mooi vind aan de zorg, mensen zijn altijd in ontwikkeling. Er is veel meer te halen dan je denkt, als je experimenteert met zaken als geuren, kleuren, klanken, aanrakingen en gebaren. Juist als je één-op-één werkt met een cliënt krijg je op die manier echt een band. Dat is de reden dat ik graag alleen werk. 

uitje

Als mensen me wel eens vragen: ‘Waarom ga je nou niet eens genieten?’ zeg ik altijd dat ik juist geniet van mijn werk. Het is een deel van mezelf, echt mijn hobby. Ik ga ook graag op vakantie en heb nog allerlei artistieke ideeën in mijn hoofd. Maar op dit moment werk ik gewoon nog liever. Ik beschouw mijn werk als een uitje. Zeker bij Odion omdat het een heel prettige werkgever is. Ook als flexer krijg je veel ruimte om invulling te geven aan je vakmanschap en word je gehoord.  

ouderdom 

Aan mijn collega’s heb ik wel gevraagd of ze het tegen me willen zeggen als ze vinden dat ik niet meer voldoende doe. En tegen mijn man heb ik wel eens uitgesproken dat het misschien mooi is om te stoppen op onze vijftigjarige huwelijksdag. Gelukkig duurt dat nog even.”


ook de zorg blijven ontdekken?