seizoenswerk 

“Ik werkte al vier jaar in de zaterdagopvang en in de Flexpool. Ik heb het altijd enorm naar mijn zin gehad bij Odion: het totaalplaatje klopt. Tegelijkertijd ben ik iemand die graag uitdagingen aangaat. Toen ik tijdens een vakantie op Zakynthos op een vacature voor reisleider bij Corendon stuitte, besloot ik ervoor te gaan. Na een interne opleiding kon ik daar aan de slag.
De functie in Griekenland is steeds maar voor een half jaar. De ‘Griekse manier’ is niet te vergelijken met het werk in Nederland. Bij Odion is alles veel beter geregeld. Na een tijdje merkte ik dan ook dat ik Odion miste. Ik stuurde een berichtje naar de Flexpool met de vraag of ze in de winter nog iemand nodig hadden. Ik kreeg vrijwel meteen te horen dat ik weer aan het werk kon. Op dit moment werk ik voornamelijk bij Het Logeerhuis en verschillende locaties van het kindcluster, tot ik in april wederom naar Griekenland vertrek. De afwisseling tussen mijn twee banen vind ik heel fijn. Na de zomer keer ik dus weer terug naar de Flex.

betrokkenheid 

Voordat ik ‘flexer’ werd, had ik een bepaald beeld van de Flexpool dat niet bleek te kloppen. Dat je er nooit helemaal bij hoort bijvoorbeeld. Ik word juist overal bij betrokken. Het fijne aan de Flexpool is dat de planners en leidinggevende je goed leren kennen en rekening houden met jouw wensen. Daar waar ik het kindcluster heel leuk vind, passen de woongroepen minder bij mij. Tot nu toe heb ik elke dag kunnen werken waar ik wilde. Je mag trouwens ook gewoon nee zeggen als jou een dienst wordt aangeboden die je niet ziet zitten. Er is genoeg werk, je kunt bijna altijd terecht op de locaties die je het leukst vindt.  

dankbaar 

Of er ook nadelen zijn aan de Flexpool? Als ‘seizoensmedewerker’ vind ik het lastig dat ik een goede band opbouw met collega’s en cliënten, vervolgens naar Zakynthos vertrek en bij terugkomst van vooraf aan kan beginnen. Hoewel, tot nu toe voelde het steeds na een dag weer als vanouds. Flexer zijn kan ook voor heel dankbare situaties zorgen. Ik vervang nu iemand die langdurig ziek is. Dankzij mij hebben cliënten weer een tijdje een vast gezicht. Het is toch mooi dat ik dat kan bieden?”

net als Rona dankbaar werk doen?