slechthorend
“Na bijna twintig jaar was ik helemaal klaar met de business intelligence waar ik in werkte. Omdat ik slechthorend geboren ben en dove ouders heb, ben ik tweetalig opgevoed: ik kan spreken én beheers gebarentaal. Ik heb dus veel affiniteit met de dovenwereld en daar wilde ik graag iets mee doen, gecombineerd met zorg. Maar ja, zie zoiets maar eens te vinden, zonder zorgdiploma. Bij Odion zochten ze een teamleider voor twee locaties voor mensen met een verstandelijke én auditieve beperking. Een zorgdiploma was niet vereist, las ik. Ik solliciteerde meteen en was enorm blij dat ik werd aangenomen.
kaas
De mensen in mijn teams weten dat ik geen kaas heb gegeten van de zorg. Dat is de expertise van de begeleiders. Ik zie het vooral als mijn taak om ervoor te zorgen dat zij hun werk goed kunnen doen. Wat ik mooi vind, is dat ik de ruimte krijg om eigen ideeën uit te werken. Ik wil de gebarentaal op de locaties naar een hoger niveau tillen, onder andere door meer mensen aan te nemen die zelf doof/slechthorend en/of gebarentaalvaardig zijn. Ook wil ik de wereld voor de cliënten vergroten: er is meer in de buurt voor dove mensen dan onze zorg en ik ken de weg in deze dovenwereld.
vertrouwen
Binnen Odion hebben wij een expertiseteam Doof. We adviseren binnen Odion en ook naar andere collega-organisaties over dit onderwerp. Het is fijn om daar de lead in te mogen nemen. Ik vind het bijzonder dat Odion mij zo snel vertrouwt en dat ook de medewerkers in mijn teams dat vertrouwen hebben. Ik ben hier echt in mijn element.”