Huishoudelijk medewerksters Erna Kras-Bien en Kelly Veerman-Keizer doen de schoonmaak en de was bij de Volendamse woonlocatie Boelenspark. Erna nam Kelly aan toen er versterking nodig was, ze kenden elkaar al en het was gelijk gezellig. Of ze niet nog een keer een opleiding willen doen om door te groeien? ‘Nee hoor, leren doen we elke dag’.  

dolletje 

“De cliënten hoeven van ons niets, dat is anders dan hun relatie met de begeleiders”, legt Erna uit. “Daardoor kunnen we altijd leuk met ze doen en dat maakt onze baan ook zo leuk.” “Ja, we maken graag een dolletje met ze”, vult Kelly aan. “Je merkt dat de cliënten dat erg gezellig vinden. En wij ook!”  

ook zoveel plezier aan je werk beleven?

superteam 

Behalve dat Erna en Kelly de was en de schoonmaak doen, springen ze soms in als een begeleider ergens niet aan toekomt. Andersom gebeurt dat ook. “Wat dat betreft zijn we echt een superteam”, vindt Kelly. “De begeleiders zijn zo met de zorg bezig, dat ze soms niet gelijk doorhebben dat iemand die al wat zelfstandiger is, al een tijdje geen nieuwe kleding meer aantrekt. Wij merken dat wel op, omdat we een beetje op de achtergrond onze eigen gang gaan. Zo kunnen we onze collega’s daarop wijzen en daar zijn ze blij mee. We voelen ons heel erg gewaardeerd hier, we horen overal bij.”

volmaakt 

“Door de drukte op de locatie, werk ik in het weekend wel eens als een soort helpende”, vertelt Erna. “Daar heb ik geen papieren voor, dus ik geef bijvoorbeeld geen medicijnen. Ik kan natuurlijk wel koken of samen met de client een boodschapje doen. Onze teamleider vroeg me al of ik misschien de opleiding tot Helpende wil doen, maar die behoefte heb ik niet.” “ Ik ook niet”, reageert Kelly, “Ik denk dat we gewoon nu al volmaakt gelukkig zijn met ons werk. En leren doen we elke dag!”