Bob Gerrissen werkte ruim 10 jaar als loodgieter en was het gemopper en stofhappen zat. Hij sprong in het diepe en liet zich bij Odion omscholen tot begeleider. Als hij nu na een dag werk thuiskomt, heeft hij energie over.  

vonk 

“Als loodgieter kwam ik regelmatig over de vloer bij een gehandicaptenorganisatie. Daar merkte ik dat ik affiniteit heb met mensen met een beperking. Door een oproep van Odion voor zij-instromers heb ik me aangemeld voor een informatieavond. De vonk sprong daar over! Ik heb mijn baan opgezegd om voor de zij-instroom opleiding te gaan.  

school

In de oriënterende gesprekken vertelde ik dat ik karateles geef aan een dove jongen. Dat gaf de doorslag om te gaan werken op een woonlocatie voor dove en slechthorende cliënten. Het betekende wel dat ik naast de opleiding tot begeleider niveau 4 ook nog twee cursussen gebarentaal erbij ging doen. En ik zag al zo op tegen het opnieuw leren. Maar het viel me niet tegen. Het leuke is dat ik nu ook beter met mijn karate-leerling kan communiceren.  

opener 

Dit werk maakt me gelukkiger. Door wat ik doe, zie ik mensen groeien. Daar word ik blij van. Zelf groei ik ook; ik merk dat ik opener ben geworden en makkelijker praat. Door dit werk ben ik een heel ander persoon geworden. Dat past beter bij me. Voorheen plofte ik na het werk bovendien op de bank en rolde ik mijn bed in. Nu heb ik nog energie om wat te doen, ook al had ik een zware dag.”


Net als Bob toe aan verandering?