VERZORGENDE IG LG/NAH

Compassie is jouw kracht. In de hectiek van de dag ben jij de verzorgende die een luisterend oor biedt. Vragen stelt. Afspraken naleeft. Jij bezit een talent waarmee je een verschil kunt maken bij Odion, die viermaal is verkozen tot ‘Beste Werkgever’.

‘…omdat ik het meest over mezelf leer
van mensen die zeggen wat ze vinden’

Bowedee, persoonlijk begeleider Odion

Wat wil jij?

Jij wil jezelf het liefst omringen door mensen die de wereld door dezelfde bril bekijken. Die zich een wereld voorstellen waarin zorgen voor een ander eerder regel is dan uitzondering. Misschien doe jij dit werk al jaren, maar verlang je ernaar om dieper het avontuur in te duiken. Wordt Odion daarin jouw partner?

Wat ga je doen?

 In de functie verzorgende IG LG/NAH (lichamelijke handicap/niet-aangeboren hersenletsel) ondersteun je bewoners in de woon- en leefsituatie. De zorg en begeleiding die je biedt, kunnen per cliënt verschillen. Ieder mens is immers uniek. Jouw werkzaamheden lopen uiteen van het helpen bij de toiletgang, helpen met de was of een praatje maken met bewoners, tot het bedienen van tilliften, het uitdelen van medicatie en het observeren van huidproblematiek. In de avonduren ondersteun je cliënten bij het avondeten – waarbij je zelf aanschuift, en help je hen naar bed. De ADL-zorg voer je zelfstandig uit, maar je zult je collega’s geregeld op kantoor treffen om de taken met elkaar afstemmen. Het is daarom van belang dat je het prettig vindt om zowel individueel als in teamverband te werken.

Locatie

Spaarbekkenkade
Er gaat nieuwbouw komen in plaats van de locatie Spaarbekkenkade. Wij zijn opzoek naar medewerkers die mee willen bouwen in de ontwikkeling van deze nieuwe locatie. Ben jij toe aan leuke uitdaging? In de aankomende periode gaan wij als team ons samen met de bewoner voorbereiden op deze nieuwe start en kunnen jou hier goed bij gebruiken.

Woonlocatie Spaarbekkenkade ligt nabij het centrum van Purmerend en heeft 24-uurs zorg. Bij de locatie wonen 29 volwassen bewoners met een lichamelijke beperking en/of niet aangeboren hersenletsel (NAH). Daarnaast kan er sprake zijn van bijkomende problematiek. Het team weet zich gesteund door een ondersteuningsteam bestaande uit de gedragsdeskundige, arts, regio ondersteuner en teamleiders.

Kransfontein
Woonlocatie Kransfontein ligt midden in de wijk “Weidevenne”. Hier wonen 18 cliënten met een ‘lichamelijke handicap’ en/of ‘niet aangeboren hersenletsel’ (LG/NAH). Cliënten wonen zelfstandig in een aangepaste tweekamer benedenwoning in de wijk. Deze zijn verdeeld over vijf straten, op loopafstand van de ontmoetingsruimte en het kantoor van het team. De cliënten kunnen ervoor kiezen om ’s avonds in de ontmoetingsruimte de warme maaltijd te gebruiken. De leeftijd van de cliënten varieert van 21 tot 82 jaar.

Samen met je collega’s ben je in ontwikkeling naar een zelf organiserend team. Net zoals de cliënten, zijn wij als team ook uniek. Hierdoor is er veel collegialiteit en respect voor elkaar. Elkaar helpen en ondersteunen is typerend voor team Kransfontein!

Uniek aan Odion

Bij Odion, waar we dagelijks 1.750 kinderen en volwassenen ondersteunen, koesteren we uniekheid en drijven we op openheid en respect. Onder de leiding van ons Kompas, waar “Geen vraag te gek!” de echo is, vieren we diversiteit en moedigen inclusiviteit aan. Odion is niet zomaar een organisatie. We zijn pioniers, dromers en doeners. We nodigen je uit om je voetafdruk te zetten in een omgeving die barst van de energie, creativiteit en passie. Hier worden ideeën geboren en dromen gerealiseerd. Het is een plek waar je gestimuleerd wordt om te bloeien, waar je jezelf kan zijn en jij al je vragen vrijelijk kan stellen. We zijn niet alleen collega’s; we zijn een hechte familie die elkaar ondersteunt en viert.

Wat neem je mee?

 • Minimaal een op de functie gerichte opleiding op MBO 3 niveau, verzorgende IG;
 • Werkervaring in de ADL-zorg is een pré en je hebt bij voorkeur ervaring in het werken met mensen met een lichamelijke beperking of niet aangeboren hersenletsel;
 • Je bent bereid om in onregelmatige diensten te werken: dagdiensten, avonddiensten, slaapdiensten en weekenddiensten;
 • Je vindt het fijn om individueel, maar ook in een team te werken;
 • Je weet goed wat de behoefte is van de bewoners door de juiste vragen te stellen;
 • Je hebt een proactieve houding, gaat geen uitdaging uit de weg en bent communicatief sterk.

Wat kun je van ons verwachten?

Een leuke werkplek binnen een dynamisch, groeiend team waar ruimte is om initiatief te nemen en jezelf te ontwikkelen. In de lerende, op ontwikkeling gerichte organisatie die Odion is, krijg je alle kans om jouw talenten te ontwikkelen. Interessante secundaire arbeidsvoorwaarden bieden wij met onze CAO ( a la carte). Een gevarieerd scholingsaanbod en een goede pensioenvoorziening. Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg. Voor deze functie bedraagt het salaris min. € 2.338,- en max. € 3.294,- bruto per maand, bij een volledig dienstverband van 36 uur per week (FWG schaal 35).

Ook interessant?

 • Begeleider

  • Volendam

  €3294

  MBO Diploma

  Bekijk vacature
 • Gedragsdeskundige

  • Wormer

  €5477

  Wo Diploma/Master’s

  Bekijk vacature
 • coördinator ICT – Security

  • Wormer

  €4806

  HBO Diploma/Bachelor’s

  Bekijk vacature