PERSOONLIJK BEGELEIDER / VERZORGENDE IG EVV BRISTOLROODSTRAAT


Wil je je verder ontwikkelen in het vakgebied en droom jij van een wereld waarin iedereen gezien wordt? Wil jij van betekenis zijn en jouw expertise inzetten om anderen te helpen? Bij Odion kun je dit allemaal doen. Met onze ruim 1.500 medewerkers en vrijwilligers helpen wij dagelijks zo’n 1.750 kinderen en volwassenen met een beperking om het beste uit hun dag te halen. Bij ons draait het niet om de diagnose of beperking, maar om de mens. Jij bent die mensen een warm hart toedraagt en wij willen graag samen met jou ontdekken waar jij het verschil kan maken!


Wat ga ik doen

Als persoonlijk begeleider heb jij een belangrijke rol in het leven van de cliënten van de Bristolroodstraat. Jij kunt het verschil maken door jouw persoonlijke aandacht, betrokkenheid en inzet. Je biedt individuele begeleiding en steun aan onze cliënten. Je werkt nauw samen met verschillende professionals, het netwerk van de cliënt en de gekoppelde begeleider. Met zowel betrokkenheid als professionele afstand stimuleer je cliënten in hun ontwikkeling en waak je over hun welzijn. Op deze manier zorg je dat de cliënten de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben.

De cliënten zijn unieke mensen met verschillende zorgvragen. Soms kan een zorgvraag heel medisch zijn, maar tegelijk ook pedagogisch. Dat vraagt van je dat je vanuit verschillende aspecten naar de unieke mens kijkt. Doordat je dit samen met het team vormgeeft, kun je veel van en met elkaar leren. Als persoonlijk begeleider krijg je ook de verantwoordelijkheid om je collega’s te coachen en ondersteunen in het plannen en organiseren van de dagelijkse zorg, het correct opstellen en bijhouden van het ondersteuningsplan, het ophogen van indicaties en het scherpen van proactieve zorgprocedures bij (dreigende) crisissituaties. Een functie waar je echt een spin in het web bent. In je werkzaamheden krijg je de vrijheid om te doen wat nodig is en beweeg je met jouw creativiteit buiten de gebaande paden. Je hebt affiniteit met mensen en communiceert verbindend. Cliënten vinden bij jou geborgenheid en betrouwbaarheid. Jij zegt wat je doet en doet wat je zegt.


‘…omdat ik het meest over mezelf leer
van mensen die zeggen wat ze vinden’

Bowedee, persoonlijk begeleider Odion

Op welke locatie kom ik te werken

De Bristolroodstraat is een nieuwbouw 24-uurszorg appartementencomplex in Zaandam voor mensen met een verstandelijke beperking. De locatie bestaat uit drie verdiepingen, waar in totaal 36 mensen wonen. Je werkt samen met 6 collega’s op jouw verdieping, maar bent ook verbonden met je collega’s en cliënten van de andere verdiepingen. De cliënten op de begane grond zijn 11 overwegend oudere cliënten, die vooral prikkelende en stimulerende ondersteuning, structuur en medische begeleiding nodig hebben in hun dagelijkse leven, naast wat hulp in hun ADL en HDL. Er is 2 dagen per week dagbesteding aan huis en we werken samen met een helpende in de ochtendzorg.

Zowel de locatie als het team zijn vrij nieuw, waardoor er geen ‘vaste ingeslepen patronen’ zijn, maar je de ruimte krijgt om het met elkaar te ontwikkelen en op een veilige en vertrouwde manier van elkaar kan leren. Bij ons staan de cliënten echt centraal: wij volgen wat zij nodig hebben. En wat zij nodig hebben, is niet altijd gelijk even duidelijk. Maar iedere dag opnieuw gaan wij gezamenlijk de uitdaging aan om dit te achterhalen. Je krijgt de ruimte om het werk zodanig in te richten dat je zo veel mogelijk tijd kunt vrijmaken voor iedere cliënt.


Uniek aan Odion

Met gewone zorg het leven ondersteunen, dat doen we dagelijks bij Odion. Wij begeleiden onze medewerkers met passie en betrokkenheid. Wij staan voor gelijkwaardigheid in een samenleving waarin iedereen meetelt. Want elk mens is uniek. Odion moedigt je aan om vragen te stellen, om samen antwoorden te vinden die het leven betekenisvoller maken. Hierbij is geen vraag te gek. Vragen stellen gaat makkelijker als je elkaar goed kent. Daar werken we vanaf je eerste werkdag aan. Dat zal snel gaan, want we houden van kleinschaligheid. Je merkt al gauw: hier voel ik me thuis, hier zit ik goed!


Wat kun je van ons verwachten

 • een betekenisvolle werkplek bij één van de beste werkgevers in de gehandicaptenzorg (4e keer op rij);
 • een groot aanbod aan trainingen en cursussen met alle ruimte om jouw talent verder te ontwikkelen en door te groeien als je dat wilt;
 • beginnen met een jaarcontract, maar zijn we tevreden met elkaar dan kunnen we op elk gewenst moment praten over jouw mogelijkheden om bij Odion in vaste dienst
  te treden;
 • salaris conform CAO Gehandicaptenzorg per 1 juni 2024 FWG 40 (max. € 3.606,- fulltime en o.b.v. ervaring);
 • eindejaarsuitkering van 8,33% v/h bruto jaarinkomen en vakantietoeslag van 8% per jaar;
 • flexibiliteit – contracturen, werkdagen en -tijden in overleg, uitgaande van wisseldiensten (dag-, avond-, slaapdiensten en weekenden);
 • reiskostenvergoeding, fietsenplan, bedrijfsfitnessplan en uitstekende pensioenregeling;
 • ruimte en vrijheid om jouw ideeën te delen en verbeteringen door te voeren waar nodig;
 • een flinke dosis plezier en humor in je nieuwe baan!


Hoe nu verder

Als deze vacature jou aanspreekt, neem dan contact met ons op! Je kan reageren tot 2 juni 2024 via de knop ‘Solliciteren’. Heb je vragen of wil je liever eerst even langskomen voor een vrijblijvend kopje koffie/ thee? Ook dat kan; bel gerust naar teamleidster Anneloes Vredenbregt, via 06-51946954, of het team begane grond via 075-2013045 en we staan je graag te woord.

*Het opvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) en het afnemen van een referentie bij de huidige of vorige werkgever zijn onderdeel van de sollicitatieprocedure.Waarom wij jou willen hebben

Heb jij affiniteit met mensen? Heb je goede communicatievaardigheden en wil je graag invloed hebben op welke richting we als team naar toe gaan? Heb je een relevant mbo 4 diploma of ervaring, of werk je nu als verzorgende IG met aantoonbare EVV ervaring? En vergeet jij, ondanks de hectiek van de dag, nooit om de mens voorop te stellen? Dan gaan we graag met jou in gesprek!


Ook interessant?

 • Vakantiebaan in de zorg

  • Wormer

  €3294

  Middelbaar onderwijs of soortgelijke

  Bekijk vacature
 • begeleider Karveelstraat

  • Zaandam

  €3360

  MBO Diploma

  Bekijk vacature
 • Persoonlijk begeleider Grebbestraat

  • Beverwijk

  €3535

  MBO Diploma

  Bekijk vacature