BIJBAAN GEHANDICAPTENZORG

Zaanstreek/ Waterland/ Kennemerland


Betekenisvol werk voor mbo/ hbo/ wo studenten

Op zoek naar een bijbaan waar je elke dag leert? Wat dacht je van werken als begeleider op een woonlocatie. Je helpt mensen, hoort een serieus levensverhaal aan, lacht wat af. En aan het eind van elke maand heb je een mooi bedrag op je rekening staan.

Locaties

Bij de locaties van Odion komen en wonen mensen met een beperking. Dit kan een lichamelijke beperking zijn, een verstandelijke beperking, of allebei. Als (leerling) begeleider kun je werken op verschillende locaties bij jou in de buurt. Voor één avond of dag per week, of veel meer. Dat is allemaal mogelijk. Op een woonlocatie ondersteun je mensen bij hun persoonlijke verzorging. Je werkt dan altijd samen met een collega.

‘…omdat ik het meest over mezelf leer
van mensen die zeggen wat ze vinden’

Bowedee, persoonlijk begeleider Odion

Uniek aan Odion

Bij Odion, waar we dagelijks 1.750 kinderen en volwassenen ondersteunen, koesteren we uniekheid en drijven we op openheid en respect. Onder de leiding van ons Kompas, waar “Geen vraag te gek!” de echo is, vieren we diversiteit en moedigen inclusiviteit aan. Odion is niet zomaar een organisatie. We zijn pioniers, dromers en doeners. We nodigen je uit om je voetafdruk te zetten in een omgeving die barst van de energie, creativiteit en passie. Hier worden ideeën geboren en dromen gerealiseerd. Het is een plek waar je gestimuleerd wordt om te bloeien, waar je jezelf kan zijn en jij al je vragen vrijelijk kan stellen. We zijn niet alleen collega’s; we zijn een hechte familie die elkaar ondersteunt en viert.

Uren en cursussen

Het aantal uren kunnen we in overleg afspreken. De meeste scholieren en studenten kiezen voor een 4-uurs contract bij onze flexpool. Je biedt dan zelf op diensten die openstaan. De een kiest avonddiensten, omdat dit het beste bij zijn studie past. Een ander zoekt diensten die op de roostervrije schooldag vallen. Hoe flexibeler je bent qua type zorg, diensten en locaties, hoe meer uur je kunt werken. Een week vakantie van school? Je kunt hem volledig vullen met diensten als je dat wil. Het kan zijn dat je voor bepaalde locaties die je leuk vindt nog extra kennis nodig hebt. Bijvoorbeeld over somatische problemen bij oudere cliënten of een training speciaal over kinderen. In dat geval kun je een van onze interne opleidingen en cursussen volgen.

Salaris

Wat je gaat verdienen, ligt aan je ervaring, opleidingsjaar en de locatie(s) waar je gaat werken. Je komt in ieder geval in FWG35 (zit je in je eerste opleidingsjaar dan val je in FWG25) van de CAO Gehandicaptenzorg. € 14,94 – € 21,05 per uur. (€ 2.338,- – € 3.294,- bruto per maand, voor 36 uur). Daarbovenop krijg je nog 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, reiskosten en kun je meedoen aan of fietsenplan en fitnessplan.

Vakantiewerk

Er zijn ook mogelijkheden als je liever alleen een aantal weken vakantiewerk doet. Je kunt dit al doen in het eerste jaar van je opleiding. Wel is in je eerst opleidingsjaar je salaris ietsje lager (schaal 25 = € 13,37 – € 18,60 per uur). Voor mensen vanaf jaar 2 geldt het hogere salaris.

Waarom deze baan bij jou past:

 • Omdat je al een diploma hebt óf minimaal in je tweede jaar zit. Dit kan zijn op mbo 3/4, hbo of universiteit. Relevante opleidingen zijn onder andere MMZ / SPW / Verzorging IG / Verpleegkunde / Geneeskunde / SPH / sociaal werk;
 • Omdat je inzet en initiatief toont;
 • Omdat je een verantwoordelijk iemand bent;
 • Omdat je al enige ervaring hebt in het werken met mensen met een beperking of niet-aangeboren hersenletsel (pré).

Klaar om te ontdekken?

Heb je zin om verder te verkennen wat werken bij Odion precies betekent en wat het voor jou kan betekenen? Neem contact op met Tim, onze recruiter, via 06-57108564 of stuur een berichtje naar t.leneman@odion.nl. Hij deelt met plezier alle ins en outs over werken bij ons en de kansen die er liggen. Enthousiast voor een sneak peak? Via Tim regel je zo een dagje meekijken op locatie. Zien we je gauw?

Ook interessant?

 • Verpleegkundige De Boogaert

  • Castricum

  €3861

  MBO Diploma

  Bekijk vacature
 • Begeleider Flexpool

  • Wormer

  €3294

  MBO Diploma

  Bekijk vacature
 • BBL Traject

  • Wormer

  €2672

  Middelbaar deels onderwijs deels afgerond

  Bekijk vacature