BEGELEIDER BREDERODESTRAAT


Wat wil jij

Jij streeft naar een wereld waarin iedereen gezien wordt. Naar een baan waarin je van betekenis bent en waarin jij met jouw expertise en het hart op de juiste plaats een steentje kan bijdragen. Bij Odion helpen we zo’n 1.750 kinderen en volwassenen met een beperking om iedere dag zo’n fijn mogelijk te maken. Onze ruim 1.500 medewerkers en vrijwilligers kunnen hierin wel wat hulp gebruiken! Door jouw positieve instelling, opgeruimde karakter en warm hart weet jij het verschil te maken voor onze cliënten. Jij gaat met een glimlach naar het werk, want net als wij zie jij in onze cliënten terug hoe betekenisvol en waardevol jouw werk is. Jij hebt kwaliteit hoog in het vaandel staan, maar maakt altijd tijd vrij voor die cliënt die behoefte heeft aan dat gemoedelijke praatje en hartelijk samenzijn. Jij bent een aanpakker die voor deze mensen echt een verschil wil maken. Een rol met betekenis!

‘…omdat ik het meest over mezelf leer
van mensen die zeggen wat ze vinden’

Bowedee, persoonlijk begeleider Odion

Wat ga je doen 

Jij vervult een essentiële rol in het dagelijks leven in onze cliënten. Je werkt vanuit één team op beide locaties die dicht bij elkaar liggen. Alle bewoners zijn zeer zelfstandig, en dat maakt deze baan ook zeer zelfstandig. Deze functie past goed bij jou als je goed alleen kunt werken. Door goed te kijken en luisteren, begrijp je de behoefte en vraag van mensen. Hierbij verlies jij de behoeften van de cliënt niet uit het oog. Je hebt aandacht voor eenzaamheid, je neemt gezelligheid mee en je hebt een signalerende taak waar je actie op onderneemt. Je hebt regelmatig contact met de persoonlijk begeleiders van de cliënten en levert een bijdrage aan de teamsamenwerking en de locatie. Samen blijven we zoeken naar de vraag achter de vraag en vinden we uit waar jij het verschil kan maken! Daarom krijg jij als begeleider alle ruimte om datgene te doen wat jij denkt dat nodig is. Daar is zelfbewustzijn voor nodig en de wil om te reflecteren op wat je doet.


Op welke locatie kom je te werken 

Op de locatie Brederode/Henegouwen wonen 15 cliënten in de leeftijd van 28 tot 80 jaar. Bij ons staan de cliënten echt centraal: wij volgen in wat zij nodig hebben. En wat zij nodig hebben, is niet altijd gelijk even duidelijk. Maar iedere dag opnieuw gaan wij gezamenlijk de uitdaging aan om dit te achterhalen. Wij hebben ons werk zodanig ingericht dat wij echt de tijd kunnen vrijmaken voor iedere cliënt. Bij Odion geloven we dat iedereen het recht heeft om de Regie in eigen handen te nemen. Daarom stimuleren wij onze cliënten om nog zoveel mogelijk zelf te doen. Wij werken in een team van 7 (persoonlijke) begeleiders en daarnaast nog een paar huishoudelijk medewerkers. Kom jij ons team versterken met jouw unieke kwaliteiten en inzichten?


Uniek aan Odion 

Met gewone zorg het leven ondersteunen, dat doen we dagelijks bij Odion. Wij begeleiden onze medewerkers met passie en betrokkenheid. Wij staan voor gelijkwaardigheid in een samenleving waarin iedereen meetelt. Want elk mens is uniek. Odion moedigt je aan om vragen te stellen, om samen antwoorden te vinden die het leven betekenisvoller maken. Hierbij is geen vraag te gek. Vragen stellen gaat makkelijker als je elkaar goed kent. Daar werken we vanaf je eerste werkdag aan. Dat zal snel gaan, want we houden van kleinschaligheid. Je merkt al gauw: hier voel ik me thuis, hier zit ik goed! Wij zijn immers niet zomaar de beste werkgever in de gehandicaptenzorg!


Wat kun je van ons verwachten 

 • lekkere koffie/thee en een leuke werkplek bij Odion;
 • veel mogelijkheden voor persoonlijke en professionele groei door een ruim scholingsaanbod aan trainingen en cursussen;
 • salaris conform CAO Gehandicaptenzorg FWG 35 € 2.338,- en max. € 3.294,- (op basis van ervaring);
 • eindejaarsuitkering van 8,33% v/h bruto jaarinkomen en vakantietoeslag van 8% per jaar;
 • reiskostenvergoeding, fietsenplan, bedrijfsfitnessplan en uitstekende pensioensregeling;
 • bij Odion zijn mogelijkheden om parttime of fulltime
  te werken;
 • ruimte en vrijheid om jouw ideeën te delen en verbeteringen door te voeren waar nodig;
 • een flinke dosis plezier en humor
  in je nieuwe baan!

Waarom wij jou willen hebben 

 • je kan niet wachten om te beginnen bij de beste werkgever in de gehandicaptenzorg (al vier jaar op een rij!);
 • je hebt een op de functiegerichte mbo-opleiding op minimaal niveau 3 afgerond;
 • je hebt werkervaring als begeleider met mensen met een verstandelijke beperking;
 • je bent bereid om in onregelmatige diensten te werken (avonden en weekenden);
 • je hebt zeer goede sociale vaardigheden zoals tact, geduld en inlevingsvermogen;
 • je herkent de vraag achter de vraag en denkt in mogelijkheden;
 • je bent verantwoordelijk en kunt zelf je werk organiseren.

Interesse

Is deze vacature op jouw lijf geschreven? Wij willen jou graag als nieuwe collega! Of wil je liever eerst even kennismaken of heb je vragen? Dat kan natuurlijk ook: neem gerust contact op met onderstaand persoon en wij staan je graag te woord! De sluitingsdatum van de vacature is 17 mei 2024.

Contactpersoon: Lenny Aland, tel.: 06-82483628, e-mail: l.aland@odion.nl.

*Het aanvragen van een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Ook interessant?

 • coördinator ICT – Security

  • Wormer

  €4806

  HBO Diploma/Bachelor’s

  Bekijk vacature
 • Verpleegkundige De Boogaert

  • Castricum

  €3861

  MBO Diploma

  Bekijk vacature
 • Begeleider Kaaikhof

  • Assendelft

  €3294

  MBO Diploma

  Bekijk vacature