BEGELEIDER 

Wil je je verder ontwikkelen in een betekenisvolle baan waar jij je eigen werk kan vormgeven? Droom jij van een wereld waarin iedereen gezien wordt? Wil jij jouw kennis en expertise inzetten om anderen te helpen? Bij Odion, voor de vierde maal bekroond tot ‘Beste Werkgever‘ en koploper in zorginnovatie, kun je dit allemaal doen. Met onze ruim 1.500 medewerkers en vrijwilligers helpen wij dagelijks zo’n 1.750 kinderen en volwassenen met een beperking om het beste uit hun dag te halen!

Wat wil jij?

Zorgdragen is jouw tweede natuur. Jij bent die kalme kracht die mensen met een rustige aanwezigheid omhult. Jouw empathie spreekt niet alleen door woorden, maar ook door daden. Jij ziet de persoon achter de persoon en snapt instinctief wat nodig is om een plek te scheppen waar onze cliënten zich écht thuis voelen. Bij jou staat niet de beperking, maar de mogelijkheid centraal. Jij herkent de unieke persoonlijkheden en brengt de zorg die ieder verdient.

‘…omdat ik het meest over mezelf leer
van mensen die zeggen wat ze vinden’

Bowedee, persoonlijk begeleider Odion

Wat ga je doen?

Om te starten op Bristolroodstraat, zoeken de 12 bewoners van de 1e verdieping, , ter vervanging van een zwangere collega, voor de duur van 5 maanden, een warme, creatieve, ondernemende en communicatieve begeleider, om ze te ondersteunen in hun dagelijkse leven. De bewoners hebben allemaal een eigen appartement, van waaruit je ze ondersteunt in hun dagelijkse ritme, ADL en HDL, het opbouwen en onderhouden van sociale contacten, invulling van vrije tijd, samen boodschappen doen, het eigen appartement samen op orde houden, en andere voorkomende vragen. De zorg- en ondersteuningsvragen zijn divers en uniek, zoals ook de wensen, behoeften en mogelijkheden van de bewoners.
Naast hun eigen appartement, delen ze een algemene ruimte met elkaar, waarbinnen de onderlinge interacties veiligheid, nabijheid en creativiteit vragen. Je werkt samen in een koppel met een persoonlijk begeleider, in een gedreven team van 6 collega’s (3 persoonlijk begeleiders en 3 begeleiders). Samen met de collega’s van de andere 2 verdiepingen, deel je de verantwoordelijkheid voor alle 36 cliënten van de locatie. In overleg verdeel je de taken en lever je een bijdrage aan het opstellen van het ondersteuningsplan van de bewoner. Jouw beroepshouding heeft een evenwicht tussen betrokkenheid en professionele afstand. Je bent open, eerlijk en nieuwsgierig. Je neemt initiatief en je hebt een duidelijke visie bij wat je waarom doet. Dit alles doe je met humor en een flinke dosis zelfreflectie. Ook ben je flexibel wat betreft je werktijden; je vindt het niet erg om eens een uurtje langer te blijven als het nodig is of te schuiven met een dienst als het werk daarom vraagt. Ook voel je zelf goed aan waar de prioriteiten liggen tijdens je dienst; je werkt met behulp van een digitale werk/ takenlijst, maar je kan, indien nodig, daar op eigen initiatief weloverwogen van afwijken. En je signaleert werkzaamheden, ook al staan ze niet op de werklijst. Kortom: signaleren en initiatief tonen wordt zeer gewaardeerd.

Na deze 5 maanden kijken we samen verder, waar je passie en inzet best passend is, binnen de locatie of eventueel organisatie.

Locatie

De locatie Bristolroodstraat is een prachtige nieuwbouwlocatie in Zaandam. In totaal zijn er 36 appartementen verdeeld over 3 woonlagen. De doelgroep is divers, in de leeftijd van 25 tot 75 jaar. De cliënten hebben de beschikking over een eigen appartement met woon-slaapkamer, keukenblok, berging en tuin/ balkon. Op elke verdieping is een huiskamer voor gezamenlijk gebruik en er wordt dagelijks vers gekookt in een van de twee grote keukens. Er is een grote tuin met een jeu de boules-baan. Cliënten hebben overwegend werk of dagbesteding buiten de deur. Er is 1 slaapdienst in het pand. Er wordt samengewerkt vanuit 3 subteams van elk 6 collega’s per verdieping, samen met een helpende, een gastvrouw, 3 huishoudelijke collega’s en de kok.

Uniek aan Odion

Bij Odion, waar we dagelijks 1.750 kinderen en volwassenen ondersteunen, koesteren we uniekheid en drijven we op openheid en respect. Onder de leiding van ons Kompas, waar “Geen vraag te gek!” de echo is, vieren we diversiteit en moedigen inclusiviteit aan. Odion is niet zomaar een organisatie. We zijn pioniers, dromers en doeners. We nodigen je uit om je voetafdruk te zetten in een omgeving die barst van de energie, creativiteit en passie. Hier worden ideeën geboren en dromen gerealiseerd. Het is een plek waar je gestimuleerd wordt om te bloeien, waar je jezelf kan zijn en jij al je vragen vrijelijk kan stellen. We zijn niet alleen collega’s; we zijn een hechte familie die elkaar ondersteunt en viert.

Wat kun je van ons verwachten?

Een leuke werkplek binnen een dynamisch, groeiend team waar ruimte is om initiatief te nemen en jezelf te ontwikkelen. In de lerende, op ontwikkeling gerichte organisatie die Odion is, krijg je alle kans om jouw talenten te ontwikkelen. Interessante secundaire arbeidsvoorwaarden bieden wij met onze CAO ( a la carte). Een gevarieerd scholingsaanbod en een goede pensioenvoorziening. Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg. Voor deze functie bedraagt het salaris min. € 2.338,- en max. € 3.294,- bruto per maand, bij een volledig dienstverband van 36 uur per week (FWG schaal 35).

Wat verwachten we van jou?

 • Je hebt een op de functie gerichte MBO-opleiding op min. niveau 3 (diploma) met eventueel enkele jaren werkervaring;
 • Je hebt affiniteit in het werken met mensen met een verstandelijke en/ of lichamelijke beperking;
 • Je kijkt en luistert kritisch en zorgvuldig en je durft keuzes te maken of hulp in te schakelen waar nodig en reflecteert op je dagelijks handelen;
 • Je bent bereid om in onregelmatige diensten te werken; vroege dagdiensten, avonddiensten, slaapdiensten, weekenddiensten en op feestdagen.

Interesse?

Is deze vacature je op het lijf geschreven? Wij willen graag met je kennismaken! Reageer via de site én graag even een mailtje ter bevestiging naar a.vredenbregt@odion.nl. Wil je liever eerst vrijblijvend kennismaken onder het genot van een kop thee of koffie? Dat kan natuurlijk ook! Neem daarvoor, of voor andere vragen, contact op met teamleidster Anneloes Vredenbregt, 06-51946954.

Ook interessant?

 • Gedragsdeskundige

  • Wormer

  €5477

  Wo Diploma/Master’s

  Bekijk vacature
 • Begeleider Kaaikhof

  • Assendelft

  €3294

  MBO Diploma

  Bekijk vacature
 • Recruiter

  • Wormer

  €4349.00

  HBO Diploma/Bachelor’s

  Bekijk vacature