BEGELEIDER BOELENSPARKEen wereld van verschil maken. Innovatie in de zorg, waar hart voor de mens de technologie ontmoet; dat is Odion. Met trots dragen wij voor de vierde maal de titel ‘Beste Werkgever‘, toegekend door onze eigen mensen. Hier wordt niet alleen ruimte geboden voor autonomie, maar ook voor jouw ideeën. In een wereld waar geen vraag te gek is, nodigen wij jou uit om jouw stempel te drukken.

Wat wil jij

Zorgdragen is jouw tweede natuur. Jij bent die kalme kracht die mensen met een rustige aanwezigheid omhult. Jouw empathie spreekt niet alleen door woorden maar ook door daden. Jij ziet de persoon achter de persoon en snapt instinctief wat nodig is om een plek te scheppen waar onze cliënten zich écht thuis voelen. Bij jou staat niet de beperking, maar de mogelijkheid centraal. Jij herkent de unieke persoonlijkheden en brengt de zorg die ieder verdient.

‘…omdat ik het meest over mezelf leer
van mensen die zeggen wat ze vinden’

Bowedee, persoonlijk begeleider Odion

Wat ga ik doen

Jij gaat begeleiding en ondersteuning bieden die zich vooral richt op het onderhouden van vaardigheden van cliënten die bijdragen aan een zo plezierig mogelijke (oude) dag. Die begeleiding wordt gegeven op basis van de afspraken uit het ondersteuningsplan dat de persoonlijk begeleider samen met de cliënt opstelt, waarbij jouw rol tevens een belangrijke signalerende functie bevat. Je stelt dit regelmatig bij, want als je ouder wordt kan de behoefte aan zorg en begeleiding sneller veranderen. Jij bent een onmisbare schakel in het verlenen van de juiste zorg voor jouw cliënten. Dankzij jou kunnen zij weer in hun eigen kracht komen te staan en door goed te observeren en te luisteren begrijp jij de vraag achter de vraag. Jij bent er met hart en ziel voor onze cliënten en dankzij jouw kennis en inlevingsvermogen kun jij snel een verbinding maken en tot de kern komen. Jij begrijpt wat oprecht luisteren inhoudt en hecht net zoveel waarde aan het verstrekken van de juiste zorg voor het lichamelijk welzijn als aan de contactmomenten waarbij er ruimte is voor een glimlach, een traan of een oprecht gesprek. Dit vraagt veel flexibiliteit in denken en handelen. In deze levensfase zijn dit met name activiteiten die herinneringen aan vroeger boven brengen. Een glimlach op het gezicht van een cliënt maakt jouw dag geslaagd! De begeleiding bestaat uit de ochtend- en avondzorg, begeleiding bij de maaltijden, een wandelingetje maken of knutselen. Ieder mensen is uniek en daarmee is ook iedere werkdag uniek. Elke dag is weer anders en biedt weer nieuwe uitdagingen die wij als team gezamenlijk aangaan. Kortom, een veelzijdige functie waarin je zorg op maat aanbiedt en de persoon centraal stelt!

Locatie

Op de locatie Boelenspark te Volendam hebben wij momenteel veertien cliënten in de leeftijd van 32 tot 85 jaar. Een aantal van onze bewoners ontvangen dagbesteding aan huis, omdat zij niet meer naar een externe dagbesteding kunnen of willen. Bij ons staan de cliënten echt centraal: wij volgen in wat zij nodig hebben. En wat zij nodig hebben, is niet altijd gelijk even duidelijk. Maar iedere dag opnieuw gaan wij gezamenlijk de uitdaging aan om dit te achterhalen. Wij hebben ons werk zodanig ingericht dat wij echt de tijd kunnen vrijmaken voor iedere cliënt. Bij Odion geloven we dat iedereen het recht heeft om de regie in eigen handen te nemen. Daarom stimuleren wij onze cliënten om nog zoveel mogelijk zelf te doen, maar passen wij ons tempo aan hen aan. In onze centrale gezellige woonkamer is iedereen welkom en wij zetten ons actief in voor een afwisselende en leuke invulling van de dag. Door onze centrale ligging in Volendam kunnen we gemakkelijk samen met onze cliënten de deur uit. De bewoners van Boelenspark hebben allemaal nabijheid nodig. Daarom bieden wij 24-uursbegeleiding en is er in de nacht een slaapdienst aanwezig. Wij werken in een team van zestien (persoonlijk) begeleiders en daarnaast nog een paar leerlingen. Een mix van ervaring en starters in de gehandicaptenzorg. Een team van drie collega’s draagt zorg voor het koken, de was en de schoonmaak. En met de gedragsdeskundige, familieleden en vrijwilligers hebben we een prettige en intensieve samenwerking opgebouwd. Kom jij ons team versterken met jouw unieke kwaliteiten en inzichten?

Uniek aan Odion

Bij Odion, waar we dagelijks 1.750 kinderen en volwassenen ondersteunen, koesteren we uniekheid en drijven we op openheid en respect. Onder de leiding van ons Kompas, waar “Geen vraag te gek!” de echo is, vieren we diversiteit en moedigen inclusiviteit aan. Odion is niet zomaar een organisatie. We zijn pioniers, dromers en doeners. We nodigen je uit om je voetafdruk te zetten in een omgeving die barst van de energie, creativiteit en passie. Hier worden ideeën geboren en dromen gerealiseerd. Het is een plek waar je gestimuleerd wordt om te bloeien, waar je jezelf kan zijn en jij al je vragen vrijelijk kan stellen. We zijn niet alleen collega’s; we zijn een hechte familie die elkaar ondersteunt en viert.

Wat kun je van ons verwachten?

• een leuke werkplek bij de beste werkgever in de gehandicaptenzorg, binnen een groeiend team waar ruimte is om initiatief te nemen;

• veel mogelijkheden voor persoonlijke en professionele groei door een ruim scholingsaanbod;

• salaris conform CAO Gehandicaptenzorg FWG 35 tot max € 3.294,- bruto per maand (fulltime);

• je ontvangt een eindejaarsuitkering van 8,33% v/h bruto jaarinkomen en vakantietoeslag van 8% per jaar;

• een vast dienstverband met een proeftijd van twee maanden;

• fulltime of parttime werken, het is allemaal mogelijk;

• reiskostenvergoeding, fietsenplan, bedrijfsfitnessplan en uitstekende pensioensregeling;

• ruimte en vrijheid om jouw ideeën te delen en verbeteringen door te voeren waar nodig!

Wat neem jij mee?

 • Je kan onze cliënten warme ondersteuning bieden en beschikt over een sterk inlevingsvermogen;
 • Je hebt een op de functie gerichte MBO niveau 3 opleiding;
 • Je hebt bij voorkeur minimaal twee jaar ervaring in de begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel en/of moeilijk verstaanbaar gedrag;
 • Je hebt een flexibele houding en een werkwijze die kan aansluiten bij de situatie van de cliënt;
 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend en communiceert gemakkelijk op ieder gewenst niveau;
 • Beschikbaarheid om zorg te verlenen in alle voorkomende diensten;
 • Hoe druk of hectisch je werk ook kan worden, je vergeet nooit de mens voorop te stellen.

Interesse

Wij verwelkomen je graag in onze Odion-familie! Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om contact met mij, Carola Groot (teamleider) op te nemen. Je kan mij bellen of appen op 06-30350454 of een mailtje sturen naarc.groot@odion.nl. Ik sta je graag te woord, telefonisch of persoonlijk onder het genot van een kopje koffie, en vertel jou graag meer over deze betekenisvolle rol.

Ook interessant?

 • Begeleider Brederodestraat

  • Volendam

  €3294

  MBO Diploma

  Bekijk vacature
 • Gedragsdeskundige

  • Wormer

  €5477

  Wo Diploma/Master’s

  Bekijk vacature
 • begeleider Karveelstraat

  • Zaandam

  €3360

  MBO Diploma

  Bekijk vacature