Zij-instroom 2022-2023

Opleiding voor zij-instromers

 

Volg je hart. Heb je altijd al met mensen willen werken in de zorg, en is het er niet van gekomen? Bij ons kun je in twee of drie jaar tijd opgeleid tot veelzijdige zorgprofessional. Je leert mensen begeleiden, verpleegtechnische zorg verlenen. Je kunt werken met mensen met een lichamelijk beperking, niet-aangeboren hersenletsel, ouderen of jongeren met een lichtverstandelijke beperking (en overige problemen) . Een betere overstap naar de zorg kun je je niet wensen. Is zo’n overstap wat voor jou?

“Gehandicaptenzorg iets voor mij? Mijn antwoord was een volmondig ‘nee’. Tot ik ging kijken bij een kindergroep. Ik kwam voor een uurtje, en ben er nooit meer weggegaan.”

Lees het hele verhaal van zij-instromer Evelin 

 

 

Haal in 2 jaar je mbo diploma
Je volgt bij ons een uitdagend leer-werktraject. Binnen twee jaar (!) word je opgeleid tot persoonlijk  begeleider. Ondertussen werk je bij Odion met mensen met een lichamelijke beperking en/of niet-aangeboren hersenletsel of mensen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek. Aan het eind van dit traject heb je een mbo-diploma Maatschappelijke Zorg
niveau 4 met als uitstroomprofiel ‘Persoonlijk Begeleider gehandicaptenzorg’. Daarnaast heb je kennis opgedaan en vaardigheden getraind in verzorgende en verpleegtechnische handelingen.

“Na een tijdje werken als bagagemedewerker merkte ik dat ik iets anders wilde. Ik heb geen moment getwijfeld toen ik kon overstappen naar de zorg. Binnen anderhalve maand draaide ik al goed mee op mijn locatie.”

Lees het hele verhaal van zij-instromer Bowedee

 

 

 

Salaris en opleidingskosten
Voor jouw werkuren krijg je een leerlingensalaris. Na één jaar ga je een schaal omhoog. Je mag een deel van je lestijd bij de werkweek meerekenen. Odion vergoedt de opleiding.

De opleiding start in januari 2023, vanaf november 2022 werk je al mee en word je ingewerkt. 

Informatieavond - 12 september 
Op 12 september is onze informatie-avond over zowel de 2-jarige zij-instroom opleiding als de 3-jarige BBL opleiding. We bespreken beide opleidingen tegelijkertijd, omdat we merken dat mensen na alle uitleg soms toch beter bij de andere opleiding passen. De informatieavond is in Wormer en het bijwonen ervan is een voorwaarde om je in te kunnen schrijven voor de opleiding. Geef je op voor de avond via: praktijkopleiders@odion.nl. Heb je van te voren vragen over het bijwonen, dan kun je ons ook bellen via: 06 - 2419 0813.

 

 

 


 

service bureau

bezoekadres
Mercuriusweg 5A
1531 AD Wormer

postadres
Postbus 88
1530 AB Wormer
t. 0299 412 812
f. 0299 412 824
e. info@odion.nl

 

 

volg ons:

 

proclaimer

 

Dit is de officiële werken bij site van Odion. Odion streeft ernaar dat de aangeboden informatie correct is. Kom je desondanks informatie tegen die onjuist of verouderd is, dan vernemen wij dit graag. Je kunt hiervoor onze contactpagina gebruiken.

 

privacy >>