Zij-instroom 2022-2023

Opleiding voor zij-instromers

 

Volg je hart. Heb je altijd al met mensen willen werken in de zorg, en is het er niet van gekomen? Bij ons kun je in twee of drie jaar tijd opgeleid tot veelzijdige zorgprofessional. Je leert mensen begeleiden, verpleegtechnische zorg verlenen. Je kunt werken met mensen met een lichamelijk beperking, niet-aangeboren hersenletsel, ouderen of jongeren met een lichtverstandelijke beperking (en overige problemen) . Een betere overstap naar de zorg kun je je niet wensen. Is zo’n overstap wat voor jou?

“Gehandicaptenzorg iets voor mij? Mijn antwoord was een volmondig ‘nee’. Tot ik ging kijken bij een kindergroep. Ik kwam voor een uurtje, en ben er nooit meer weggegaan.”

Lees het hele verhaal van zij-instromer Evelin 

 

 

Haal in 2 jaar je mbo diploma
Je volgt bij ons een uitdagend leer-werktraject. Binnen twee jaar (!) word je opgeleid tot persoonlijk  begeleider. Ondertussen werk je bij Odion met mensen met een lichamelijke beperking en/of niet-aangeboren hersenletsel of mensen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek. Aan het eind van dit traject heb je een mbo-diploma Maatschappelijke Zorg
niveau 4 met als uitstroomprofiel ‘Persoonlijk Begeleider gehandicaptenzorg’. Daarnaast heb je kennis opgedaan en vaardigheden getraind in verzorgende en verpleegtechnische handelingen.

“Na een tijdje werken als bagagemedewerker merkte ik dat ik iets anders wilde. Ik heb geen moment getwijfeld toen ik kon overstappen naar de zorg. Binnen anderhalve maand draaide ik al goed mee op mijn locatie.”

Lees het hele verhaal van zij-instromer Bowedee

 

 

 

Salaris en opleidingskosten
Voor jouw werkuren ontvang je salaris. Na één jaar ga je een schaal omhoog. Je mag een deel van je lestijd bij de werkweek meerekenen. Odion vergoedt de opleiding.

De opleiding is reeds gestart. Houdt de website in de gaten voor mogelijkheden in 2023. 
In oktober en november 2023 zijn wel de informatieavonden voor de 3-jarige BBL-opleiding van Odion. Op deze pagina vind je meer informatie en kun je je opgeven. 

 

 

 


 

service bureau

bezoekadres
Mercuriusweg 5A
1531 AD Wormer

postadres
Postbus 88
1530 AB Wormer
t. 0299 412 812
f. 0299 412 824
e. info@odion.nl

 

 

volg ons:

 

proclaimer

 

Dit is de officiële werken bij site van Odion. Odion streeft ernaar dat de aangeboden informatie correct is. Kom je desondanks informatie tegen die onjuist of verouderd is, dan vernemen wij dit graag. Je kunt hiervoor onze contactpagina gebruiken.

 

privacy >>