Opleiding zij-instroom

Opleiding voor zij-instromers

 

Opleiding voor zij-instromers

Een uitdagende doelgroep, een uitdagende opleiding. Ben jij een doorzetter? En wil je graag aan de slag als begeleider van mensen met een lichamelijke beperking en/of niet aangeboren hersenletsel (NAH)? Odion start in het voorjaar van 2021 een eigen verkorte opleiding. Speciaal voor zij-instromers. Je haalt bij ons in twee jaar tijd je mbo-4 diploma en draait mee als leerling begeleider. Werken en leren tegelijkertijd, maar dan versneld.

Klassikaal, digitaal en op de werkvloer
We werken voor deze opleiding samen met het ROC van Amsterdam. Je krijgt een dag per week les, klassikaal en digitaal. Ook werk je 20-28 uur per week mee op een locatie waar mensen met LG/NAH wonen. Daarnaast heb je ongeveer 8 uur nodig voor huiswerk en opdrachten. Dit is meer dan bij een ‘gewone’ verkorte opleiding. Je haalt daardoor bij ons je diploma een half jaar eerder dan ergens anders. De opleiding is wel behoorlijk pittig.

Nieuwsgierig en gastvrij
Ben jij toe aan een nieuwe stap in je leven? Kies voor een  zorgbaan met perspectief. Nu en de komende jaren hebben onze LG/NAH cliënten jouw hulp nodig. Begeleidt ze door de dag heen. Ieder van hen heeft eigen verlangens, wensen en hulpvragen. Het is belangrijk dat je nieuwsgierig bent en goed luistert en kijkt om de vraag achter de vraag te vinden. Maak de dag net wat fijner met een praatje of een kopje koffie, of stimuleer ze juist zelf taken op te pakken. Help die mooie jurk aan te trekken, of ondersteun bij het tandenpoetsen of douchen. Bij cliënten die het nodig hebben, geef je sondevoeding of verricht je een andere verpleegtechnische handeling.

Het is niet altijd leuk
Denk tegelijkertijd niet te licht over het werk. Het is voor cliënten niet leuk om een lichamelijke beperking of hersenletsel te hebben. Je wilt van alles, maar het lukt niet. En dan moet je ook nog zoveel mogelijk zelf doen. Dat kan je soms boos maken of verdrietig. Daarom heb je als begeleider relativeringsvermogen nodig. Sta stevig in je schoenen, heb geduld en een beetje humor. Durf kritisch naar jezelf te kijken, en roep hulp van een collega in als je het even niet weet. “Als ik dan weer van cliënten terug hoor dat ze zo blij zijn dat ik er ben. Dat is waar ik het allemaal voor doe”, relativeert persoonlijk begeleider Lisa.

Denk je dat deze baan jou op het lijf geschreven is? We starten in het voorjaar van 2021 met onze nieuwe verkorte opleiding voor zij-instromers. Binnenkort start de sollicitatieprocedure. Interesse hierin? Stuur een mailtje naar recruiter Marja Meijer via m.meijer@odion.nl. Zij laat het je dan weten zodra je kunt reageren.

 

 

 


 

service bureau

bezoekadres
Mercuriusweg 5A
1531 AD Wormer

postadres
Postbus 88
1530 AB Wormer
t. 0299 412 812
f. 0299 412 824
e. info@odion.nl

 

 

volg ons:

 

proclaimer

 

Dit is de officiële werken bij site van Odion. Odion streeft ernaar dat de aangeboden informatie correct is. Kom je desondanks informatie tegen die onjuist of verouderd is, dan vernemen wij dit graag. Je kunt hiervoor onze contactpagina gebruiken.

 

privacy >>