Opleiding zij-instroom

Opleiding voor zij-instromers

 

Opleiding voor zij-instromers
Een uitdagende doelgroep, een uitdagende opleiding. Ben jij een doorzetter? En wil je graag aan de slag als begeleider van mensen met een lichamelijke beperking en/of niet aangeboren hersenletsel (NAH)? Odion start in april 2021 een eigen verkorte opleiding. Speciaal voor zij-instromers. Je haalt bij ons in twee jaar tijd je mbo-4 diploma ‘Maatschappelijke Zorg - Persoonlijk Begeleider gehandicaptenzorg’ en draait mee als leerling begeleider. Werken en leren tegelijkertijd, maar dan versneld.

Klassikaal, digitaal en op de werkvloer
We werken voor deze opleiding samen met het ROC van Amsterdam. Je krijgt een dag per week les, klassikaal en digitaal. Ook werk je een aantal dagen per week mee op een locatie waar mensen met LG/NAH wonen. Daarnaast heb je ongeveer 8 uur nodig voor huiswerk en opdrachten. Dit is iets meer dan bij de reguliere opleiding. Je haalt daardoor wel je diploma een jaar eerder bij ons.

Nieuwsgierig en gastvrij
Ben jij toe aan een nieuwe stap in je leven? Kies voor een  zorgbaan met perspectief. Nu en de komende jaren hebben onze LG/NAH cliënten jouw hulp nodig. Begeleidt ze door de dag heen. Ieder van hen heeft eigen verlangens, wensen en hulpvragen. Hun ondersteuningsvraag is vaak een combinatie tussen lichamelijke zorg en begeleiding bij het dagelijks leven. Het is belangrijk dat je nieuwsgierig bent en goed luistert en kijkt om de vraag achter de vraag te vinden. Maak de dag net wat fijner met een praatje of een kopje koffie, of stimuleer ze juist zelf taken op te pakken. Bij cliënten die het nodig hebben, geef je sondevoeding of verricht je een andere verpleegtechnische handeling.

Relativeer en heb geduld
De cliënten waar je mee gaat werken zijn op veel vlakken net zo zijn als jij. Ze hebben alleen de pech getroffen te zijn door een lichamelijke aandoening of hersenletsel. Soms willen ze van alles, en dat lukt niet. Of ze moeten zoveel mogelijk zelf doen, terwijl ze daar niet altijd de energie voor hebben. Het is belangrijk dat je de mens achter de beperking blijft zien. Daarom heb je als begeleider relativeringsvermogen nodig. Sta stevig in je schoenen, heb geduld en een beetje humor. Durf kritisch naar jezelf te kijken, en roep hulp van een collega in als je het even niet weet. “Als ik dan weer van cliënten terug hoor dat ze zo blij zijn dat ik er ben. Dat is waar ik het allemaal voor doe”, relativeert persoonlijk begeleider Lisa.

Denk je dat deze baan jou op het lijf geschreven is? We starten in april 2021 met onze nieuwe verkorte opleiding voor zij-instromers. Interesse hierin? Via deze webpaginalees je meer over de eisen en het salaris. Ook kun je daar een test doen om te zien of jouw sterke punten passen bij dit werk en daarna direct solliciteren.

 

 

 


 

service bureau

bezoekadres
Mercuriusweg 5A
1531 AD Wormer

postadres
Postbus 88
1530 AB Wormer
t. 0299 412 812
f. 0299 412 824
e. info@odion.nl

 

 

volg ons:

 

proclaimer

 

Dit is de officiële werken bij site van Odion. Odion streeft ernaar dat de aangeboden informatie correct is. Kom je desondanks informatie tegen die onjuist of verouderd is, dan vernemen wij dit graag. Je kunt hiervoor onze contactpagina gebruiken.

 

privacy >>